Очакват се значителни снеговалежи в Северна България, на юг ще им се размине само с облаци

Минималните температури ще са между минус 3 и 2 градуса

28.01.2023 | 09:05 Редактор: Петя Кръстева
Очакват се значителни снеговалежи в Северна България, на юг ще им се размине само с облаци

Сняг ще вали в съботния ден на повечето места в Северна България като количествата в североизточната част на страната ще са значителни. Вятърът ще е до умерен от север-северозапад. В Източна България той временно ще бъде силен, а с него в Лудогорието и Добруджа ще се създават условия за виелици и навявания.

В Южна България ще бъде почти без валежи, там на места и облачността ще се разкъса. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, в София - около минус 2°, а максималните - между 0° и 5°, в столицата - около 2°.
 
Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд, които до обяд в много райони ще се примесват и ще преминат в сняг. Над планините ще бъде предимно облачно и мъгливо. Ще има валежи от сняг по-интензивни до сутринта в Рило-Родопската област, а през деня в Централна и Източна Стара планина и там ще се създават условия за виелици и навявания., пише dnes.bg

В неделя ще се задържи облачно, но валежите ще отслабнат и ще спират. Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, максималните - между 0° и 5°.

В понеделник вятърът ще е предимно слаб от запад-северозапад. Облачността ще е променлива, често значителна, но само в планинските райони ще има слаби валежи от сняг. Температурите ще останат без съществена промяна.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR