Борисов към РСМ: Ще изпитате тежкия ни гняв, най-страшно е да се лютят българите

"Това ще стане, ако властите не си свършат работата бързо и не накажат виновните", заяви лидерът на ГЕРБ

25.01.2023 | 19:05 Редактор: Елеонора Танева
Борисов към РСМ: Ще изпитате тежкия ни гняв, най-страшно е да се лютят българите

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с майката на бития в Охрид Християн Пендиков. Той подчерта, че срещата трябва да послужи като ясно послание към македонските власти.

"Осъждаме агресията срещу Християн Пендиков. Ще разговарям с лидера на ЕНП Манфред Вебер. Ще настояваме на европейско ниво да се осъди побоят над него", каза Борисов.

Той призова македонските власти – премиер, министрите на вътрешните и външните работи – да направят всичко възможно, за да бъдат задържани и наказани виновните за побоя, за да докаже РСМ, че е правова държава. Борисов напомни, че България най-много е помагала на РСМ, но в Скопие трябва да внимават "да не разлютят българите". 

"Най-страшното на Балканите е да се лютят българите. Ние всичко сме направили за РСМ. Винаги са имали пълната ни подкрепа. Затова ги призовавам, още веднъж казвам - осъдете нападателите", заяви Борисов пред БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ посочи, че гневът на българите е "тежък" и "РСМ ще го изпита, ако властите бързо не си свършат работата и не накажат виновните".

Майката на Християн - Габриела Димкова, благодари за всичко, което е направила българската държава, лекарите и за подкрепата на Борисов. "Всеки трябва да има право да изразява своята етническа принадлежност", каза Димкова. 

Снимка: БГНЕС