Погасиха задълженията на Белодробната болница във Варна и пуснаха тока

Общинският съвет гласува да бъде отпусната целева субсидия в размер до 1 млн. лв., за да бъдат покрити дълговете

29.12.2022 | 19:40 Редактор: Ирена Бакърджиева
Погасиха задълженията на Белодробната болница във Варна и пуснаха тока

Веднага след погасяване на задължения в размер на над 100 000 лв., извършено на 29 декември, беше възстановено електрозахранването на Белодробната болница във Варна, съобщават от ЕНЕРГО-ПРО.

От 15 декември електрозахранването на лечебното заведение беше преустановено заради натрупан дълг към електроснабдителното дружество. В последните няколко месеца енергийният доставчик постоянно търсеше решение на проблема с натрупаните задължения.

До крайната мярка се стигна при абсолютно спазване на нормативните изисквания с оглед ограничаване натрупване на допълнителни задължения, както и от нуждата за запазване на стабилност на доставката на електроенергия за всички редовни платци на компанията, посочват още от ЕНЕРГО-ПРО.

Коректното изпълняване на лицензионните задължения на дружествата от Групата изисква партньорско отношение не само на свързаните с клиентите институции, но и ритмичното погасяване на задълженията за предоставената енергия от страна на клиентите.

Миналата седмица общинският съвет гласува да бъде отпусната целева субсидия в размер до 1 млн. лв., за да бъдат покрити задълженията на белодробната болница. До извънредната точка в дневния ред на Общинският съвет се стигна след протести на работещи в здравното заведение.