Българите отвориха сърцата си - над 2 720 000 лв. са събрани за "Българската Коледа"

Благотворителната кампания продължава до края на месеца

26.12.2022 | 11:03 Редактор: Елеонора Танева
Българите отвориха сърцата си - над 2 720 000 лв. са събрани за

Над 2 720 000 лева достигнаха даренията за "Българската Коледа" от началото на двадесетото издание на благотворителната кампания. Това съобщиха от президентството. Кампанията се провежда под патронажа на държавния глава Румен Радев.

Това е сумата, събрана след края на благотворителния спектакъл, който се състоя снощи в Народния театър "Иван Вазов". На него присъстваха президентът Румен Радев и неговата съпруга Десислава Радева, представители на държавни институции, дипломати, дарители, посланици на кампанията и деца, подпомогнати от "Българската Коледа".

 

Към момента са изпратени 350 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в края на месец ноември в гр. Велико Търново. Наличната сума в дарителската банкова сметка на инициативата е над  2 310 000 лв., a близо 60 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg.

Благодарение на активната подкрепа от дарители и партньори инициативата подпомага всяка година средно 500 деца и осигурява високотехнологична медицинска апаратура за лечебни заведения от цялата страна.

Двадесетото издание на благотворителната инициатива ще продължи до края на месец декември 2023 година. Заявления за подпомагане на деца се приемат целогодишно.

Снимка: Президентството


1
1 rate up comment rate down comment 0
богати сме
преди 1 година
България събира с СМС-и за болните си деца, а политиците ни с лека ръка дават милиарди за хартиени самолети - никому ненужни и за нищо неставащи! Освен това, харизваме военна техника за стотици милиони на една страна, към която нямаме никакви задължения. По същия начин преди години ни принудиха да опростим над 2 милиарда долара на Ирак, когото американците "освобождаваха". Сигнализирай за неуместен коментар