Янев: Ще подкрепим проф. Габровски персонално като премиер, но кабинета - не

"Повечето политици изразиха своята готовност, че са тук да решават проблемите на българите", каза лидерът на "Български възход"

14.12.2022 | 11:12 Редактор: Искра Ангелова
Янев: Ще подкрепим проф. Габровски персонално като премиер, но кабинета - не

Ще подкрепим проф. Габровски персонално като премиер, но кабинета - не. Това заяви лидерът на "Български възход" Стефан Янев.

"Повечето политици изразиха своята готовност, че са тук да решават проблемите на българските граждани", допълни той.

"В основата на тези решения почти бяхме единодушни, че е диалогът. Диалогът, който започна трудно. Имаше един момент на конфронтация, който се снижи и се получиха възможности за диалог. Днес всъщност на практика виждаме резултатите от този диалог, доколко той е успял, доколко този диалог ни води към решения или към поредната заявка на политическите позиции, които макар и ясни, в дадения случай не дават отговор на основния въпрос - как излизаме от политическата криза, как предлагаме на българските граждани да търсим решения, които да дават предвидимост в живота им", подчерта Янев.

"Поздравявам ги за номинацията на проф. Габровски, вече и ние в парламента да направим такива жестове и да дадем възможност на надпартийните кандидатури", завърши лидерът на "Български възход".

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR