Нинова отново захапа Радев: Продължаваме да се борим с паралелната държава

"Няма да подкрепим правителство, предложено от ГЕРБ", заяви лидерът на БСП

14.12.2022 | 10:42 Редактор: Искра Ангелова
Нинова отново захапа Радев: Продължаваме да се борим с паралелната държава

Няма да подкрепим правителство, предложено от ГЕРБ с кандидат за премиер Габровски. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Това решение е принципно. Поне от шест години водим война за промяна на модела на управление  на ГЕРБ. Освен пред множество кризи сме изправени пред една сериозна загуба на авторитета на партиите. Освен това сме изправени и пред множеството кадри в резултат на войната. Ние от БСП си даваме сметка колко е голяма отговорността да се предложи кабинет в момента", допълни тя.

"Продължаваме да се борим с паралелната държава. Тя представлява неуважение към институциите и разделението на властите, ръст на бедността и на неравенството, кражби и корупция, и липса на справедливост, тя няма цвят, уважаеми народни представители, тя може да е присъща на всяка партия и на всяко правителство", подчерта лидерът на БСП.

Тя добави, че има две задачи и две възможности: "Първата, да продължим борбата с модела на управление "паралелна държава", втората, да преведем България през кризите отговорно и с мисъл за хората".

Лидерът на БСП добави, че тези възможности вижда не в първия, а във втория и в третия мандат и изрази възмущение от думите на председателя на стратегическия съвет на президента, който каза, че между него и ГЕРБ няма разговори, а поносимост.  

"Отворени сме за разговори за търсене на диалог", категорична бе Нинова.

Снимка: БГНЕС