България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

БСП: ГЕРБ е компрометирана партия, ще гласуваме против проектокабинета "Габровски"

"Вероятността "Продължаваме промяната" да формира кабинет не е голяма", каза Румен Гечев

14.12.2022 | 09:15 Редактор: Искра Ангелова

"Ние си следваме решенията на колективните органи и ще гласуваме против проектокабинета на проф. Николай Габровски. Нека не злоупотребяваме с думата "експертен". Експерти са всички, които има съответното образование и опит. Събирането на кабинета е станало с ГЕРБ и това е напълно нормално. Няма как един колега - професор да нареди кабинет, тъй като познавам тези хора. Лошото е, че се пробутват странни неща на българина - един професор сяда в кухнята и започва да си измисля министри", каза депутатът от БСП Румен Гечев за "България сутрин".

По думите му ГЕРБ е компрометирана партия с 12-годишното си управление.

"Въпреки лошото време, мисля, че всички ще сме тук и ще гласуваме против. А Божанков е изключен от партията заради неадекватно и непартийно поведение. Не вярвам неговият глас да промени нищо. Вероятността "Продължаваме промяната" да формира кабинет не е голяма, тъй като и там има напрежение", допълни Гечев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него най-голям шанс за съставяне на кабинет има с третия мандат: "Ако го даде на нас, ние ще изпълним своите задължения по Конституция."

Гледайте целия разговор във видеото.