България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Продължаваме промяната": Всички наши депутати влизат в зала, който отсъства - подкрепя кабинета на ГЕРБ

Венеция Ангова определи днешния вот за проектокабинета "Габровски" като генерална репетиция за третия мандат

14.12.2022 | 08:55 Редактор: Елеонора Танева

Депутатите от "Продължаваме промяната" няма да бойкотират днешното заседание на парламента и ще влязат в зала. Това заяви народният представител от втората политическа сила - Венеция Ангова.

Пред "България сутрин" тя беше категорична - всички депутати от партията ще участват в гласуването на проектокабинета "Габровски".

"Който днес не присъства в зала, гласува "за" кабинета. Знаем, че за приемането му са нужни гласовете на половината от присъстващите + 1. Който го няма, ако няма уважителна причина, подкрепя кабинета на ГЕРБ. Да видим дали от "Възраждане" и БСП случайно 5-6 човека няма да се разболеят в днешния ден", коментира Ангова.

Тя е убедена, че проектокабинетът няма да мине. 

"Това е една генерална репетиция за третия мандат, опит да се лансира експертен кабинет, да се тества подкрепата за кадрите и състава. Така наречените експерти в него - това е публична информация, виждаме доста хора, свързани с Тройната коалиция. Интересно е как Борисов като каже, че някое правителство не се е справило добре, след това вика министри от него", добави депутатът от "Продължаваме промяната". 

Народният представител уточни, че очакванията са Драгомир Заков да се включва наистина в ролята си на човек, който иска да довърши това, което е започнал. 

Очаквайте видеото с целия разговор.