България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

ГЕРБ: Партиите могат да се разпознаят в експертния кабинет на Габровски

"Да поставиш националния интерес над партийния не е нещо лесно", смята Петър Николов

14.12.2022 | 08:45 Редактор: Петя Кръстева

"Имаме надежда, че проектокабинетът на проф. Габровски ще получи подкрепа. Надяваме се, че в рамките на дебата по представянето му разумът ще надделее. Социологическите проучвания показват същото разположение на силите като в сегашния парламент. В навечерието на тежка зима и тежка икономическа криза сме, които всички българи усещат по джоба си. Това няма да спре, докато няма кабинет, затова сме предложили експертно правителство, в което всяка от политическите партии да се разпознае. По-балансирано правителство не може да бъде излъчено", заяви депутатът от ГЕРБ-СДС Петър Николов пред Bulgaria ON AIR. 

"Да поставиш националния интерес над партийния не е нещо лесно в каскадата от избори, в която се намираме", констатира депутатът. 

Той подчерта, че българското общество иска да сложи край на противопоставянията и на омразата. 

"Не очаквам да има игри с кворума. Когато водиш нормален човешки разговор с представителите на различните партии, всички казват, че положението е много тежко, заради което е добре да има правителство. В момента, в който се включат камерите, се говори по друг начин", смята Николов.

Депутатът обобщи, че ако не бъде излъчено редовно правителство, партиите, които носят отговорността за това, ще получат лоши резултати на следващите избори.

"От ГЕРБ-СДС ще направим всичко възможно да има правителство в рамките на този парламент", заключи той. 

Гледайте целия разговор във видеото.