Очаква ни необичайно топло време за декември и температури до 8 градуса

Над страната облачността ще бъде променлива и в много райони ще се показва слънцето

09.12.2022 | 07:25 Редактор: Ирена Бакърджиева

Днес ще бъде необичайно топло за декември. Минималните температури ще са от 3 до 8 градуса, по морето между 8 и 10 градуса. Вятърът ще бъде слаб от юг-югоизток със скорост до 20 км/ч, следобед ще се усили. Над страната облачността ще бъде променлива и в много райони ще се показва слънцето. Максимални температури от 6 до 14 градуса, по морето до 15.

Над планините в ранните часове на утрото облачността ще бъде разкъсана и ще се показва на места слънцето. Вятърът по високите части над 2200 м височина ще бъде умерен от югозапад със скорост до 25 километра в час. Максималните температури над 2500 метра височина - около минус 4, а на 1500 м височина до 4.

Над Балканите от юг се пренася топъл и сух въздух, който ще обхване и нашата страна, и ще повиши температурите. Над България ще се задържи облачно и мъгливо в ниските места, а по планините ще има повече слънце. Дъждове, придружени от силни ветрове, ще валят над страните около Северно море, в Прибалтика и на юг над Западното и над Централното Средиземноморие.

Топлото време ще се задържи и през уикенда и чак в неделя около следобед ща нахлуе по-студен въздух, който ще понижи градусите у нас. В Понеделник ще бъде облачно и леко ще се понижат температурите. Вторник се очакват слаби валежи и понижение на градусите.

Гледайте цялата прогноза във видеото.