Сливен и Ямбол с прекрасни коледни украси - оправдан ли е разходът на общините?

Сумите за коледното осветление са планирани и не нарушават бюджета

08.12.2022 | 18:20 Редактор: Вяра Димова

Сливен и Ямбол - в съревнование за коледни украси. Една е фирмата в Сливен, която е спечели обществената поръчка за града за над 113 хиляди лева. В Ямбол монтираха Витлеемска звезда и светещи цифри за над 80 000 лева. 

3D джудже с коледно ботушче e част от новите елементи в украсата на Сливен тази година. Те са поставени в центъра на града и струват близо 23 000 лева. Монтажът и демонтажът струват 4 000 лева.

"Няма нещо кой знае какво различно в сравнение с другите градове. И ние предвиждаме монтиране на коледна украса", каза заместник-кметът на Община Сливен Пепа Чиликова.

Друг скъп елемент в коледна украса за Сливен са топките по коледната елха. Според одобрената оферта фирмата-изпълнител е прибрала по 23,10 лв. за монтаж и демонтаж .

"Стотици бяха свидетели на запалване коледното осветление и в Ямбол. Там над 82 000 са платени за светеща Витлеемска звезда, светещи топки и светеща 2023-та", коментира Пепа Чиликова.

Заместник-кметът на Ямбол Енчо Керязов сподели, че звездата е единствената такава на Балканите.

И от двете общини заявиха, че сумите за коледното осветление са планирани и не нарушават бюджетите им. Най-важното според тях са не парите, а усмивките на децата и коледното настроение.

Вижте повече в репортажа.


1
1 rate up comment rate down comment 0
йокин
преди 1 година
РАЗХОДА,ОПРАВДАН.НЕ ГО ПЛАЩА,КМЕТА ОТ ДЖОБА СИ!!! Сигнализирай за неуместен коментар