От Helpbook: Нападения на домашни и бездомни кучета в София и Перник

Ако видите нередност, подайте сигнал в платформата ни

05.12.2022 | 14:39 Редактор: Анисия Иванова
От Helpbook: Нападения на домашни и бездомни кучета в София и Перник

В платформата на Helpbook.info получихме сигнал от наш потребител от кв. "Бояна", който редовно страда от нападения на домашни кучета. Животните ежедневно се пускат от недобросъвестния им собственик да тичат без предпазни средства:

"Вече 6 години подред съм потърпевша от агресията на 4, а наскоро вече 5 домашни кучета. До този момент никакви убеждения, общината, нито полицията, която извиках веднъж, бяха в състояние да го принудят да се спазва закона и да се разхождат на каишка и с намордник, напротив - пускат се свободно. Вече ухапаха мой колега, друг мой колега също пострада. Директорът на фирмата, в която работя, също отиде да помоли да се направи нещо. Вече не знам към кого да се обърна, спускат се, агресивни са", пише авторът на сигнала.

Получихме и сигнал от Перник за агресивни бездомни кучета. За пореден път нашият потребител не успял да разходи домашния си любимец, тъй като глутница кучета се спуска към животното и детето на потърпевшия. Молбата е да бъдат взети мерки и животните да бъдат прибрани.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: БГНЕС