С благодарност към Българската Коледа: Маги от Бургас се ражда с редица проблеми, но е боец

Детето страда от детска церебрална парализа

03.12.2022 | 14:55 Редактор: Искра Ангелова

В Новините ON AIR ви срещаме с децата на "Българската Коледа". Маги е от Бургас и страда от детска церебрална парализа. За втора поредна година тя ще получи средства за рехабилитация благодарение на инициативата.

След заниманията с логопед - за Маги следва час при рехабилитатор. Тя се ражда преждевременно в 32-а гестационна седмица. Страда от детска церебрална парализа.

"Роди се 1,240 кг. Беше един месец в кувьоз и още 20 дни извън него, но пак в болница. И се наложи месец след изписването да започнем рехабилитации, които продължават до ден днешен. На 31 декември ще навърши 4 години, продължаваме ежедневно с рехабилитациите", сподели майката на Магдалена - Атанастия Велчева.

Миналата година Маги получава подарък от "Българската коледа" - средства за рехабилитация. Тази година родителите ѝ отново кандидатстват и отново ще бъдат подпомогнати.

"Много е важна рехабилитацията за нея, защото така се учи да ходи. Винаги има надежда. Тя е страхотен боец", коментира рехабилитаторът ѝ - Северим Конали.

"Проблемите са, че са засегнати най-вече краченцата. Също така, но по-лека степен и ръчичките, очичките, претърпя една операция, има проблем с дъвченето, преглъщането", допълни майка ѝ.

Вижте повече в репортажа на Стилияна Георгиева.