Гешев: Безобразие е да пуснеш децата си на училище и пиян или дрогиран да ги отнесе на тротоара

Част от гражданите не познават добре правата и задълженията си, посочи главният прокурор

30.11.2022 | 12:14 Редактор: Елеонора Танева
Гешев: Безобразие е да пуснеш децата си на училище и пиян или дрогиран да ги отнесе на тротоара

Положението не ми харесва – да пуснеш децата си навън и да не знаеш дали ще се приберат, защото пиян или дрогиран шофьор ще ги отнесе на някой тротоар. Безобразие е това да продължава. Това заяви главният прокурор Иван Гешев при разговор с граждани и представители на местната власт в гр. Силистра. 

Срещата се състоя по покана на кмета на града д-р Юлиян Найденов. Главният прокурор изказа съболезнования на роднините и близките на тримата загинали при тежката катастрофа в Старозагорско от вчера.

"Има краткосрочни мерки, които могат да доведат до резултат. Трябва да има и гражданска енергия за постигането на промени и това вече се случва", заяви Иван Гешев. 

Главният прокурор изтъкна, че проблемите на хората в отделните райони на страната са общи с тези на представителите на съдебната власт. 

"Прокурорите сме част от това общество. Имаме проблем с наркотиците около училищата масово в последните години и с битовата престъпност. При положение, че сме една от най-бързо топящите се и загиващи в демографски аспект нации, продължаваме да се избиваме по пътищата и сме водещи по тази  статистика в Европа", каза главният прокурор.

Той изрази тревога, че част от гражданите не познават добре правата и задълженията си и често пъти не знаят към кого да се обърнат, когато имат нужда. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

1
0 rate up comment rate down comment 0
Зори
преди 3 месеца
Със Таки какво става, вкарахте ли го в затвора, отрови хиляди хора в София. Или той вече не е наркобос за вас. Сигнализирай за неуместен коментар