Мъж и 2 жени са загиналите в тежката катастрофа край Стара Загора

Пробата за употреба на алкохол на водача на лекия автомобил е отрицателна

29.11.2022 | 16:43 Редактор: Ирена Бакърджиева
Мъж и 2 жени са загиналите в тежката катастрофа край Стара Загора

Мъж и две жени са загинали при тежката катастрофа днес на пътя между селата Средец и Тракия. Това потвърдиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура Стара Загора. Според първоначалната информация лек автомобил, марка "Ауди", управляван от 45-годишен мъж се е сблъскал с миниван, марка "Сеат Алхамбра", управляван от 38-годишен водач. 

В резултат на удара са починали водачът на минивана на 38 години и две жени на 42 и на 58 години, които пътували в него. Пострадали са още шестима души – водачът на лекия автомобил "Ауди" и спътникът му, както и други четирима пътници в минивана – две жени и двама мъже. На същите се оказва медицинска помощ. Пробата за употреба на алкохол на водача на лекия автомобил е отрицателна. 

Работата по изясняване на причините и условията, довели до настъпването на тежкото произшествие, продължава под надзора на Окръжна прокуратура-Стара Загора, предаде БТА. Извършва се оглед на местопроизшествието, предстоят разпити на свидетели – очевидци и изготвянето на множество експертизи.

Снимка: БГНЕС