Голям скандал в НС: Йордан Цонев изгони Настимир Ананиев, от "Продължаваме промяната" скочиха

Михал Камбарев настоя Рашидов да се върне на председателското място

24.11.2022 | 11:41 Редактор: Петя Кръстева
Голям скандал в НС: Йордан Цонев изгони Настимир Ананиев, от

Със скандал започна втората точка в дневния ред на депутатите, която е за промените в Изборния кодекс.

Председателстващият заседанието Йордан Цонев нареди да се започне четене на доклада за промени в Изборния кодекс. Това обаче предизвика протестни действия от страна на депутати от "Демократична България" и "Продължаваме промяната".

След кратка размяна на реплики, в които Настимир Ананиев призова Цонев да спазва правилника на Народното събрание, Цонев го изгони от днешното заседание на парламента.

"Трябва да се спазват правилата", скочи и Кирил Петков пред парламентарната трибуна. Той беше последван от много други депутати на "Продължаваме промяната", които дълго отказваха да седнат по местата си.

Михал Камбарев от "Продължаваме промяната" също защити своя съпартиец, настоявайки Вежди Рашидов да поеме председателското място, тъй като според него Цонев не се справя. 

Асен Василев пък поиска Цонев да изгони от залата лидера на ДПС Мустафа Карадайъ.

За да продължи нормалното заседанието, председателстващият НС се принуди в крайна сметка да отмени решението си за изгонването на Ананиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR


1
0 rate up comment rate down comment 0
Youri Slavkov
преди 1 година
Не успеем ли да приключим веднъж завинаги с мракобесната ера на йорданцоневците, нищо не става от нас. Загиваме. Сигнализирай за неуместен коментар