Събраха 150 хил. лв. за семейството на убития Иво Андреев, съпругата му не знае как да продължи живота си

Жертвата често е разказвала за проблемите, които е имала със съседа си

22.11.2022 | 19:00 Редактор: Ирена Бакърджиева

150 хил. лева събра дарителската кампания в подкрепа на децата и съпругата на Иво Андреев. 41-годишният мъж беше застрелян от свой съсед след спор за врата в жилищна кооперация на Женския пазар в София. Близките благодарят на хилядите дарители.

След жестокото убийство на Иво, съпругата му Надя все още не знае как да продължи живота си, разказва сестра ѝ Ася.

"В момента тя изключително много се е стегнала. Аз съм възхитена от това - силата, която събра, държи се невероятно", категорична е Ася.

Иво Андреев има три деца - 14-годишна дъщеря от първия си брак, 6-годишно момиче и едногодишно момченце от брака си с Надя.

"За нея предстои да се опита да започне наново. Ще трябва да намери къде да живее с децата. Немислимо е да остане на мястото, където е в момента, което те изградиха като дом", смята Ася.

Дарителските сметки в помощ на семейството са две. Едната е за събиране на средства от България и е организирана от приятелка на Надя. В нея вече са събрани над 76 000 лева. Другата е за чужбина и е разкрита от братовчеда на Иво Андреев, който живее в САЩ. В нея има над 36 000 долара. А приятелите на Иво още не могат да проумеят как се е стигнало до неговата смърт.

Приятелството на Симеон и Иво започва още в първи клас. През годините остават близки и Иво често е разказвал за проблемите, които имал със съседа си. Подавал е жалби и е търсил помощ в полицията.

"Иво се опитва да се обърне към институциите, консултира се с адвокат, опитва се да свика общо събрание, въпросното лице не идва. И така до 11 ноември, когато Иво Андреев беше застрелян от съседа си след спор заради поставена междинна врата на стълбищната площадка. Жалко е че в обществото ни липсва диалог, липсва разбирателство. Хората на примитивно ниво", коментира приятелят на жертвата Симеон.

"В момента най-много ме е грижа за Надя, за нейните деца, но не виждам как на тези деца ние ще обясним, защото те знаят, че Иво вече го няма, не знаят обаче какво се е случило", сподели Ася.

Тя благодари на всички хора, които подкрепят сестра ѝ и децата.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Снимка: БГНЕС