Бивш военен е мъжът, застрелял съседа си в главата при спор за врата в София

62-годишният Константин Дамов хвърлил оръжието в контейнер

11.11.2022 | 19:15 Редактор: Ирена Бакърджиева

Убийство в София след битов скандал. Мъж уби съседа си като го простреля в главата заради спор за врата във входа. Трагедията се разигра по обяд пред очите на съпругата на жертвата - 41-годишен баща на две деца.

Сигнал за стрелба в жилище на бул. "Стефан Стамболов" е подаден към Спешна помощ в 12:05 часа от съпругата на пострадалия мъж. 4 минути по-късно Спешните медици пристигат на адреса. Откриват 41-годишния мъж, прострелян в главата. За съжаление, той губи живота си на път за "Пирогов".

"При пристигане на полицейските екипи те недалеч от мястото задържат извършителя по описание на съседи", заяви гл. инсп. Николай Станчев.

Оказва се, че между двамата мъже има конфликт от години, който днес достига фаталната си развръзка. 62-годишният Константин Дамов е задържан след стрелбата. Той е бивш военен, който след пенсионирането си е работил като шофьор на маршрутка. Днес съседът му извикал майстори, които да монтират метална врата на етажа, където живее.

"Касае за битов скандал, който е назрявал през годините. Скандалът е за монтиране на една врата в един коридор", уточни гл. инсп. Николай Станчев.

Малко по-късно разследващите са открили оръжието на убийството под контейнер за отпадъци на "Женския пазар".

"В столична дирекция се провеждат разпити на свидетели, както и на съседи, които може би ще разкрият пълната картина за какво са спорили двамата през годините", сподели жителка на София.

Задържаният не е имал разрешително за оръжието, което е използвано при стрелбата, уточниха от полицията.

Вижте повече в репортажа на Тоня Стоянович.


1
0 rate up comment rate down comment 3
Viva
преди 1 година
Убитият имал ли е разрешение да монтира метална врата в общи части? Сигнализирай за неуместен коментар