ГЕРБ: Ние искаме стабилност в държавата, докато "Продължаваме промяната" и ДБ целят избори

Поставят ултиматум на фона на безпрецедентни кризи, заяви Десислава Атанасова

18.11.2022 | 12:24 Редактор: Тодор Петров
ГЕРБ: Ние искаме стабилност в държавата, докато

"Ясно е кой иска да работи за държавата, да търси решения за хората и кой иска бързи избори, да няма стабилност, да няма Еврозона, да продължат да поскъпват горивата, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова по повод решението на "Продължаваме промяната" и ДБ да не участват в пленарните заседания, докато не влязат за обсъждане промените в Изборния кодекс.

"Тези, които са извън залата, вероятно не желаят служебното правителство, назначено от президента, да бъде контролирано и да даде отговор на важните за страната и обществото въпроси, които задаваме към служебните министри. 155 регистрирани, достатъчно, за да работи парламентът и днес в залата са хората, които постъпват отговорно към своите избиратели, защото ние всички сме тук по волята на суверена, изразена с машинно гласуване",каза тя.

"Отсъстват тези, които са в изолация, които поставят ултиматум на фона на безпрецедентни кризи в държавата. Искат ли "Продължаваме промяната" и ДБ да търсим отговорни държавнически решения за това как държавата ни ще се справи с инфлацията, която в голяма степен се дължи на тяхното аматьорско управление?! Как държавата ще понижава цените на горивата, които поскъпнаха благодарение на великите им дела, включително и пред ЕК, защищавайки чужди интереси? Как държавата ще продължи без бюджет? Една година бавиха Плана за възстановяване и устойчивост, за да си прокарат лобиските интереси", настоя Атанасова, цитирана от dnes.bg.

Според нея от "Продължаваме промяната" са докарали страната до пропаст.

"Ако твърдят по кулоарите като временни посетители, че това е общественият дебат и по тази тема само ще разделят обществото - вълшебната флашка, то тогава ние изпитваме още по-сериозни съмнения вълшебната флашка ли им осигурява изборни победи, защото и с машините, и с бюлетините гласуват хората, вотът е ясен. Ясно е кой с 20 депутати ще поставят ултиматуми на първата политическа сила", отсече Атанасова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)


1
0 rate up comment rate down comment 0
ROCK AND ROLL
преди 1 година
И НА НОВИ ИЗБОРИ , ВЕЛИКИЯ Б О Й К О , ПАК ЩЕ ГИ СРАЗИ ! Сигнализирай за неуместен коментар