ГЕРБ подкрепи "Възраждане" за бъдещето на въглищните централи

По-рано от партията на Борисов поискаха и спешно свикване на КС за национална сигурност

17.11.2022 | 18:58 Редактор: Вяра Димова

ГЕРБ подкрепя предложението на партия "Възраждане" да бъде предоговорен Националният план за възстановяване и устойчивост, в частта "Енергетика".

Целта е да бъдат запазени минно-добивните предприятия в Маришкия басейн. Това стана ясно на среща между представители на двете формации.

По-рано от ГЕРБ поискаха и спешно свикване на Консултативния съвет за национална сигурност, заради предстоящото закриване на въглищните централи.

"Има един много сериозен пробив в Националната сигурност, който касае въглищните ТЕЦ-ове. Този пробив в Националната сигурност беше извършено от предишното правителство, което обединяваше четири партии "Продължаваме промяната", "Демократична България", БСП и "Има такъв народ" ", каза Костадин Костадинов от "Възраждане".

"Две изречения, които поставят българската енергетика на колене - ще трябва да закрием повече от два пъти по-голяма мощност от тази, която закрихме с 1 до 4 блок на АЕЦ "Козлодуй", коментира Делян Добрев от ГЕРБ.


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Поредната подигравка и смешка на гърба на народа. Хайде подкрепяйте излизането от ЕС, НАТО и да ходим на изток. Какво се правите на европейци. На есен да празнуваме взички дружно България като Беларус!! Сигнализирай за неуместен коментар