ГЕРБ vs "Продължаваме промяната": Взаимни обвинения в лъжа заради въглищните централи

"Ние нямаме нито пачки, нито кюлчета в нашите чекмеджета", заяви Кирил Петков

15.11.2022 | 18:57 Редактор: Вяра Димова

Скандал между ГЕРБ и ''Продължаваме промяната'' в Народното събрание. Причината - взаимните обвинения за това дали въглищните централи ще се затварят или не. 

От "Продължаваме промяната" се опитаха да успокоят, че Планът за възстановяване и устойчивост не предвижда затваряне на въглищните централи, от ГЕРБ обаче ги обвиниха в лъжа.  

"Намаляването на въглеродните емисии не започва от ПВУ, започва от техните ангажименти", заяви съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

"Абсолютна лъжа. Единствената държава, която не го подкрепи, беше България. Вие сте поели ангажимент да затворите 83% от ТЕЦ-овете на територията на страната", отговори Жечо Станков от ГЕРБ-СДС.

Последва размяна на реплики кой лъже и кой не, а Кирил Петков покани на трибуната Жечо Станков от ГЕРБ и му взе микрофона. Станков обаче дръпна кабела и си го върна.   

На трибуната застана и бившият енергиен министър Теменужка Петкова: "Как не ви е срам да лъжете?"

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев опита да успокои страстите: "Явно ще трябва да направим,  така без въпросните колеги, няма страшно, вие сте почупили страната, да счупихме всички корупционни практики."

ентралите няма да бъдат затворени. Колеги, ето това е пример защо никога няма да подкрепим техния мандат, освен че искат да крадат, корупция са и много лъжат. Ние нямаме нито пачки, нито кюлчета в нашите чекмеджета", заяви Кирил Петков.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Снимка БГНЕС