Дворът на училище в Кърджали е официален паркинг на общината

В HelpBook получихме сигнал и за мръсния въздух в града

07.11.2022 | 23:30 Редактор: Анисия Иванова
Дворът на училище в Кърджали е официален паркинг на общината

В платформата на Helpbook.info получихме няколко сигнала от град Кърджали:

"В сградата на най-старото училище в гр. Кърджали - "Отец Паисий", се помещава Бизнес инкубатора на Общината. В същата сграда учат най-малките ученици - 5 паралелки първи клас. Контролно-пропускателният режим е строг и родителите не се допускат в сградата. В същото време там постоянно се провеждат срещи с неограничен брой посетители в учебно време. Как да бъдем спокойни за децата си, при положение, че постоянно има движение на външни хора? Същите тези пушат пред сградата, маневрират и паркират колите си дори когато има деца и многократно съм била свидетел на критични ситуации с малки деца. Общината е на 5 минути от тази сграда - разполага с много зали и едва ли е проблем да се придвижват пеша. Кметът постоянно парадира, че се грижи за децата, но дори и не се замисля за опасностите, на които са подложени", гласи сигналът.

Всички родители са единодушни, че сградата трябва да се предостави само на децата, дворът да се затвори изцяло за коли и да бъде забранен достъпът на външни хора. 

За мръсния въздух в града се оплакват в друг сигнал.

"Поради строителни дейности въздухът в района на музея в Кърджали не може да се диша. Улиците "Републиканска", "Екзарх Йосиф" и "Цар Самуил" са покрити с прах и пепел и преминаването е невъзможно. В този район има жилища, къщи, музеи и е път към училища, поликлиника и детска градина. Целият квартал е потънал в прах, а кола, с която да се измият улиците, не съм виждала никога. Моля да се вземат мерки за осигуряване на чиста градска среда", се иска в сигнала.

Ако видите нередност или проблем, с който се сблъсквате всеки ден, и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Снимка: HelpBook


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
В Хасково разрушиха монопола до втора поликлиника и направиха паркинг за коли. Пак Отец Паисии, а нищо за червеното училище ПРСлавейков. Учители няма. Празни думи и не обиждай на турци, че 85% те ви хранят, а директори, българи, номенклатурата е с дпс, ако не си с тях си жив умрял. 33 чакахме и в замяна получихте, това което желаехте сдсдскомунисти. Хващайте се за работа българи от номенклатурата, приватизатори, че на любо и там шайката, като ви чуя гласа получавам уртикария,не могат да шофираш, Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 2
Кочо
преди 1 година
Какво да коментирам, турска му работа. Водата за пръскане на обекта не се пуска докато не се обадиш на т.112. Ако никой не се обади всичко е в мъгла от прах, ама нали водата трябва да се плаща? Сигнализирай за неуместен коментар