Протест заради позицията на Радев за присъединяването на Украйна към НАТО

От "Демократична България" излязоха с осъдителни позиция по адрес на президента

05.10.2022 | 19:15 Редактор: Теодора Патронова

Протест пред президентството, след като държавният глава обяви, че е против присъединяването на Украйна към НАТО, преди да има подписано мирно споразумение с Русия. 

От "Дондуков" 2 вече излязоха с позиция, в която се казва, че членството на Украйна в Алианса не трябва да води към риск от прякото въвличане на страните от НАТО във войната. Според Радев решение за присъединяването на Украйна трябва да бъде взето едва след разработването на ясни параметри за мирното уреждане на конфликта между Русия и Украйна.

Към декларацията, подкрепена от президентите на девет държави в Централна и Източна Европа, днес резерви изразиха и от външното ни министерство. 

"Аз лично не виждам някаква реална полза. Ние можем да я подкрепим тази декларация, от която нищо няма да последва, защото тя не предполага ускорено приемане. И ако не я подкрепим, пак нищо няма да последва", изтъкна външният министър Николай Милков.

Междувременно от "Демократична България" излязоха с осъдителни позиция по адрес на Радев. Според тях президентът няма легитимност само да се произнася по стратегически за България избори и да поставя под съмнение нейната евроатлантическа ориентация. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК