Йотова: Изкуството е по-силно от войната, то дава лъч надежда, че ще преборим кризите

Вицепрезидентът откри в Тополовград 25-ото издание на Международния фестивал за любителски комедийни театри, пантомима и сатира "Велко Кънев"

20.09.2022 | 15:11 Редактор: Теодора Патронова
Йотова: Изкуството е по-силно от войната, то дава лъч надежда, че ще преборим кризите

Вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Тополовград юбилейното 25-о издание на Международния фестивал за любителски комедийни театри, пантомима и сатира "Велко Кънев", което се провежда под неин патронаж. В приветствието си Йотова благодари за амбицията и усилията за утвърждаване на фестивала като значимо културно събитие на община Тополовград, Народно читалище "Св. св. Кирил и Методий – 1894", на Министерство на културата, Изпълнителната агенция за българите в чужбина, Съюза на артистите в България, Съюза на народните читалища, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В тазгодишното издание на фестивала, който продължава до 25 септември, се включват участници от цяла България и наши сънародници от Украйна, Молдова, Италия, Сърбия.

"Изкуството е по-силно от войната и неволите. Когато се потопи в магията на изкуството, човек заживява с героите и техните съдби и забравя трудностите. Изкуството дава необходимия лъч надежда, че ще преборим кризите", изтъкна вицепрезидентът.

Тя благодари на участниците за таланта, амбицията и всеотдайността и посочи, че редица велики актьори са направили първите си стъпки като любители.

Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
шопендар
преди 1 година
ЛОЗУНГИТЕ СА ЕДИНСТВЕНАТА ПРОДУКЦИЯ НА РАДЕФ И ТАЗИ,ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БЕЗПОЛЕЗНА Сигнализирай за неуместен коментар