Рамо до рамо след 17 години: Учителка от Търново и нейна бивша възпитаничка ще обучават първолаци заедно

Според Илина Керина най-важното е децата да усещат обичта на учителя си

15.09.2022 | 14:33 Редактор: Петя Кръстева

Учителка в началния курс и бивша нейна ученичка ще преподават на първокласници от тази година. Илина Керина поема осмия си випуск от първокласници, а 24-годишната Стефани Кънчева ще бъде техен възпитател. 

Преди 17 години великотърновката Стефани Кънчева прекрачва училищния праг, посрещната от първата си учителка Илина Керина. 

"Беше доста притеснително, като си първокласник. Тя е доста усмихнат човек с чувство за хумор. Всяка една ситуация преминава доста лесно -  всички часове и дните, 4 години са минали доста спокойно", спомня си Стефани за любимата учителка.

Илина Керина преподава вече 30 години в Средно училище "Емилиян Станев" във Велико Търново. Тя смята, че най-важното, за да усвояват знания децата, е да усещат обичта на учителя си. 

"Тя е от четвъртия випуск отпреди 17 години и много добре си спомням къде стоеше, усмивката ѝ е абсолютно същата, запазила е лъчезарността си. Вече сме колеги, казах ѝ, че имаме едно красиво минало преди години. Сега ще си създадем още четири, но в различна позиция", коментира Керина.

Стефани завършва Предучилищна педагогика и Логопедия, и записва магистратура "Начална педагогика". Поканили я да преподава, което е завършила като дете. 

"Както съм се вълнувала за първия си учебен ден, така се вълнувам и сега. Мисля, че достатъчно се познаваме, за да можем да се стиковаме и да бъдем най- добрите", категорична бе тя.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във  Facebook ТУК