Скандално: Мигранти прескачат оградата ни като на шега, подиграват се на граничните (+ВИДЕО)

Вътрешният министър опроверга информацията, че бежанските центрове у нас са препълнени

02.09.2022 | 13:40 Редактор: Теодора Патронова

Предстоят кадрови смени в състава на регионалните дирекции на "Гранична полиция" заради данни за участието на служители в схеми за трафик на мигранти. Това обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Вече са събрани данни за различни хора от ръководен състав, уточни министърът. Тази сутрин Демерджиев и министърът на отбраната Димитър Стоянов инспектираха охраната на българо-турската граница.

Въпреки подсилената със стотици военни сили охрана на българо-турската граница, все още лесно се преодолява и мигранти проникват в България, заяви вътрешния министър Иван Демерджиев.

"Мигрантите най-често преодоляват оградата по границата ни с Турция със стълба. Не си представяйте, че те минават през дупки в съоръжението, просто поставят стълби и за минута или две, успяват да го преодолеят", съобщи той.

Видео в социалните мрежи показва как мигранти преминават през съоръжението и се подиграват на граничните служители.

Заради редица сигнали за обвързаности на граничните служители с каналджии, е извършена проверка и предстоят рокади по високите етажи, увери министърът.

"Имаме няколко такива случаи, по които Вътрешна сигурност работи особено активно. Събрали сме всички данни от всички служби за случаи, в които имаме съмнения да са замесени наши полицаи. Работим по тези случаи", каза Демерджиев.

Но натискът от мигранти по границата не намалява.

Вътрешният министър опроверга информацията, че бежанските центрове у нас са препълнени. А при необходимост могат да бъдат отворени и разпределителните центрове в Харманли и Елхово. Продължават разговорите и с Турция за засилване на охраната и от тяхна страна.

След проверката по българо-турската граница Демерджиев постави срок от три седмици за цялостна реорганизация на работата по граничната зона.

Вижте повече в репортажа на Веселин Цветанов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
4 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 1 година
Тя цялата теления е на шега,единственото което не е на шега в тоя глупост,са парите платени за нея,във всяка нормална държава сътворилите тая глупост да са в затвора. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 1 година
Държавата ви е дала автомати,това по времето на бай ТОШО НЕ МОЖЕШЕ ДА СТАНЕ,А СЕГА СМЕ РАЗРАДЕН ДВОРЖАЛКО ЗА ХУБАВАТА ДЪРЖАВА! Сигнализирай за неуместен коментар