Министър Демерджиев: Със стълба мигрантите преодоляват за минута оградата по границата

Той разчита на засилване на помощта от страна на Турция

02.09.2022 | 08:29 Редактор: Теодора Патронова
Министър Демерджиев: Със стълба мигрантите преодоляват за минута оградата по границата

Министерството на отбраната се включи в охраната на границата, като подсили патрулите с допълнителни сили актива на "Гранична полиция". Всичко се координира от "Гранична полиция".

Това каза вътрешният министър Иван Демерджиев след инспекция на оградата по границата с Турция. Той беше придружен от министъра на отбраната Димитър Стоянов.

"Обсъдихме и предприехме мерки по оправянето на пътищата в района, - това е много важно, тъй като това дава мобилност на екипите и възможност да работят. Осигурихме и допълнителна техника за охрана, включително дронове; засилихме контакта с турската страна, и днес в 14:00 предстои среща между зам.-министъра на МВнР с директори на дирекции. Разчитаме помощта от турската страна да се засили, и да се обърне внимание на мигрантския натиск и от турска страна", добави Демерджиев.

Ще преговаряме да се уплътни оградата от турска страна, тъй като там се събират огромни количества мигранти, и когато се събират така, затрудняват работата на нашите гранични полицаи, допълни вътрешният министър.

Той обърна внимание, че има места, на които е известно, че минават. Обезпечени са средства за пробойните, планирани са дейностите и започва  изпълнението им, съобщи БГНЕС.

"Мигрантите най-често преодоляват оградата по границата ни с Турция със стълба. Не си представяйте, че те минават през дупки в съоръжението, просто поставят стълби и за минута или две, успяват да го преодолеят. Натискът намалява по малко, което означава, че досегашните ни мерки дават резултат. Цяла седмица интензивно се работи с каналджиите - ние сме им обявили война, но с цялата сила на полицията събрахме информация от всички служби, направихме списък на лицата, занимаващи се с тази дейност, и цяла седмица се работи активно с тях. Вече дори изтичат обратни информации, че това ги е респектирало и силно е затруднило дейността им", допълни Демерджиев.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
бай брадър
преди 1 година
47 мигранта са 47 мин. Явно и това е малко, щом ги допуснахте да стигнат до Бургас. Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
крадците от ГЕРБ
преди 1 година
Това е ограда, която струваше на народа по 1 милион лв на километър! Все едно магистрала са строили... Сигнализирай за неуместен коментар