Хакери ударили ГЕРБ във Facebook след разкритията за газовата криза

Една от атаките била свързана с разпространението на фалшива новина

27.08.2022 | 15:16 Редактор: Елеонора Танева
Хакери ударили ГЕРБ във Facebook след разкритията за газовата криза

Комуникационните канали на ГЕРБ в социалната мрежа са били ударени снощи от хакерска атака. По-конкретно става дума за три публикации, които разкриват енергийните далавери на бившите управляващи от "Продължаваме промяната".

От ГЕРБ уточниха, че една от атаките е свързана с разпространението на фалшива новина, че Бойко Борисов е заявил, че "Газпром" трябва да се върне в България през 2023 г., което не отговаряло на истината, пише БГНЕС.

Лидерът на ГЕРБ припомни думите си, които са били изопачени: "Заявих 100% диверсификация от "Газпром" и никакъв дългосрочен договор. И да заявят, че съм казал да продължи договора с "Газпром" е абсолютна лъжа. Позволих си да кажа на служебното правителство да внимава в преговорите, за да не ни осъдят и да не платим два пъти количествата газ. Дадох съвет като български гражданин".

Двете от публикациите са от пресконференция на ГЕРБ преди броени дни. Атакувани са клипът с описанието на газовите доставки, което направи Делян Добрев, както и самата графика, която той представи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК