ГЕРБ: Мамят ни с 1 лев на литър гориво, държавата е ощетена

"Най-изгодното за Русия правителство, е това на Кирил и Асен", заяви Бойко Борисов

26.08.2022 | 11:27 Редактор: Ваня Кузманова

Бившият премиер Бойко Борисов отрече обвиненията, че оградата на границата с Турция, изградена по време на управлението на ГЕРБ, е твърде скъпа и некачествена и обясни, че от Европейската комисия с приоритет финансират външни граници.

От началото на войната ни мамят с 1 лев на литър гориво, заяви Делян Добрев от ГЕРБ по време на пресконференция на партията. Той нарисува схемата, по която според него е ощетена държавата.

Ако не бъде ползван посредник Добрев обяви, че: "Крайната себестойност на тези горива на БЕХ ще бъде 2,50, а не на 3,50".  "Ще избегнем този лев да отиде в "Литаско", в швейцарски фирми и така нататък", допълни Добрев. 

"Литаско" е дъщерна фирма на "Лукойл", която е неин изключителен търговски представител за международния пазар. 

"Искам да напомня две важни неща. На първо място ЕК - за финансиране на външните граници искат колкото искат пари. 320 млн. съм им оставил аз, ако не им стигат, ще има дадат колкото искат", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

"Благодарен съм на председателите на ЕК. След срещата във Варна с президента на Турция, тя пое ангажимент към целия ЕС да спира миграционната вълна още в Турция. Каквато и ограда да се направи, когато ти дойдат 40-50 хиляди на границата, няма граничат, който да ги възпре", заяви Борисов.

Имаме два изключително важни фактора – Турция и волята на Европейската комисия, която отпусна пари, коментира той.

"При нас често съм го казвал, дори с малък упрек, че вие забравихте, че по време на миграционната криза, България имаше 0 мигрантски поток. Всичко минаваше през Гърция и Македония. Балканският път през България беше затворен", заяви Борисов. 

Странно защо още първата международна среща на Василев и Петков е била с "Лукойл". Следващите дни ще ви дадем брифинг и ще ви докажем, че най-изгодното за Русия правителство, е правителството на Кирил и Асен, каза още той.

Ще видите, че нашият стокообмен с Русия се е увеличил по време на санкциите, отбеляза лидерът на ГЕРБ.

Чух от енергийния министър че са започнали преговори в "Газпром". Колкото и да са самонадеяни и да си мислят, че знаят всичко, нека да си наемат адвокат. Да не стане да платим за един и същи газ два пъти. Да разсрочат неприетите количества за следващите 1-2 месеца, заяви Борисов.

Колегиално им казах: Внимавайте, преговорите с Газпром ги водехме с ЕК. Да се обърнат към ЕК и да я държат в течение за всеки един ход, предупреди той.

"Следващо правителство не знам как ще се оправи с толкова бели и хаос. Няма наше предупреждение, което да не се е сбъднало", изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Как се справяте с постоянното поскъпване на стоките и услугите?

С все повече лишения и ограничаване на разходите.
68%
Предимно със заеми и кредити.
4%
Държавните мерки срещу кризата дават резултат и това облекчава положението ми.
2%
Доходът ми е достатъчно висок, за да не се налага да се ограничавам.
15%
Налага се да работя допълнително, за да ми стигат парите при тази цена на живота.
10%
Общо 1731 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Иван
преди 1 година
А правителство на Боко ще е най изгодно за Шиши Сигнализирай за неуместен коментар