Радан Кънев: Новите партии отказват коалиция заради голямо самочувствие

"Евтин и сигурен газ от Русия не може да има", убеден е евродепутатът

26.08.2022 | 10:55 Редактор: Петя Кръстева
Радан Кънев: Новите партии отказват коалиция заради голямо самочувствие

"Повечето нови партии в България къде от неопитност, къде от увлечение и прекалено самочувствие, вземат това решение – да не се коалират.  Вярват, че са единствени, уникални и неповторими. Явно това е и случаят с "Продължаваме промяната". Ние уважаваме тяхното решение и влизаме в приятелска конкуренция. Но колкото и да е приятелска, това е съвсем реална конкуренция за гласовете на българските граждани", коментира евродепутатът от ЕНП Радан Кънев (ДСБ).

Според него от "Продължаваме промяната" са отправили "малко по-популистки послания" относно "Газпром".

"Евтин и сигурен газ от Русия не може да има. Всеки газ в сегашната криза е скъп, но руският, за разлика от другите, освен скъп, е и много несигурен", смята той.

Кънев е "възмутен колко много официални лица без колебание излизат пред медиите и повтарят лъжите на руската пропаганда, повтарят гледната точка на "Газпром", повтарят лъжата, че "Газпром" може да ни осъди, след като едностранно наруши договора си".

"Арбитраж ще има и не може българско официално лице да вещае, че ще го загубим", изтъкна Радан Кънев. Той е на мнение, че трябва да си върнем милиарди загуби, които руската компания ни е причинила, предаде БНР.

"Като политически инструмент всяка мярка, която може да притисне Кремъл да сложи край на войната, е добра мярка, в това число и забраната да се издават визи за руски граждани", заяви евродепутатът.

Кънев изрази становище и по случая "Алексей Алчин". Той твърди, че българският съд е проявил "необходимата юридическа и хуманна дълбочина" и е взел "вярното решение", което е спасило "един човешки живот и престижа на България в Европа".

Как се справяте с постоянното поскъпване на стоките и услугите?

С все повече лишения и ограничаване на разходите.
68%
Предимно със заеми и кредити.
4%
Държавните мерки срещу кризата дават резултат и това облекчава положението ми.
2%
Доходът ми е достатъчно висок, за да не се налага да се ограничавам.
15%
Налага се да работя допълнително, за да ми стигат парите при тази цена на живота.
10%
Общо 1731 гласа

Снимка:  БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК