Три деца от катастрофата на "Тракия" остават за лечение у нас

Тежко пострадалите деца бяха транспортирани с два хеликоптера до Белград

18.08.2022 | 15:38 Редактор: Ирена Бакърджиева

Най-тежко пострадалите деца при катастрофата със сръбския автобус на магистрала "Тракия" бяха транспортирани с два хеликоптера от летище София към Белград.

Министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев съобщи - екипите в "Пирогов", където децата бяха настанени, са гарантирали, че състоянието им позволява транспортиране до сръбската столица по въздух.

В университетската болница в Стара Загора остават още три деца, които са по-леко пострадали.

"Буквално сега се разчувствахме, когато ги изпращахме, тъй като състоянието на децата наистина е по-добро. Не мога да кажа, че децата са напълно оздравели, но не са в критично състояние. Никакъв натиск не е имало от страна на сръбската страна децата да бъдат превеждани. Министърът на здравеопазването на Сърбия каза, че когато ние преценим и нашите екипи решим, тогава ще бъдат преведени децата. Така се разбрахме с него. И след като вече и вчера, и днес видяхме състоянието, основно от гледна точка на това, че и близките бяха тука, беше и братчето на едното дете, сестричето на другото дете, ще се чувстват по-комфортно, когато са на тяхна територия", заяви д-р Меджидиев.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК