Манолова докара радиатори в КЕВР, иска рестарт на преговорите с "Газпром"

Комисията обсъжда поскъпването на синьото гориво с близо 60%

09.08.2022 | 10:49 Редактор: Елеонора Танева

Лидерът на партия "Изправи се.БГ" Мая Манолова настоя за рестарт на преговорите с "Газпром". Тя поиска служебното правителство да проучи опита на развитите демократични държава в Европа като Германия, Италия и Австрия, които не са прекъснали отношенията си с "Газпром" и продължават да получават газ оттам на разумни цени. 

Лидерът на "Изправи се.БГ" присъства на заседанието на  Комисията за енергийно и водно регулиране. На него се обсъжда предложеното от "Булгаргаз" увеличение на цената на природния газ с близо 60%.

"Апелирам да бъде направен анализ на договора с "Газпром", защото неустойката, която грози България за неполучения газ, е над 1 млрд. лв. Не съм съгласна, и българите не са съгласни, да се повтори сценарият с "Белене", когато бяхме осъдени на един милиард и 500 милиона лева, но тогава поне получихме стари радиатори, които прашясват някъде на площадката на "Белене". Сега няма да получим и това", каза Манолова, цитирана от БНР.

Тя разкритикува бившите управляващи за поскъпването на газа.

"Властта снабдява с газ. Отново е руски, отново е от същите източници, отново е по същите трасета, само че с 30 процента по-скъп", убедена е Мая Манолова.

Преди заседанието на енергийния регулатор тя и нейни съмишленици символично подариха студени радиатори на КЕВР в знак на протест срещу новото увеличение на цената на газа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК