ДБ: Няма да допуснем връщането на страната ни под газовия ботуш на Кремъл

Партията свиква протест пред президентството заради газовата политика на служебния кабинет

05.08.2022 | 18:15 Редактор: Елеонора Танева
ДБ: Няма да допуснем връщането на страната ни под газовия ботуш на Кремъл

"Демократична България" свиква протест пред сградата на президентството в София  под надслов "България - независима от “Газпром". Протестът е в отговор на действията на служебното правителство, назначено от президента Румен Радев, които рискуват да увеличат газовата зависимост от "Газпром", уточняват от партията.

Позицията гласи още:

Опитите за саботаж на въвеждането в действие на интерконектора с Гърция са форма на национално предателство. Отлагането чрез всевъзможни процедурни хватки на лицензирането на съоръжението, по което страната ни да получава евтин азерски газ, е в услуга единствено на "Газпром".

"Демократична България" няма да допусне връщането на страната ни под газовия ботуш на Кремъл! Няма да позволим силите на реставрацията да заличат постиженията ни по пътя на енергийната независимост! Призоваваме служебното правителство на президента Радев да следва българския национален интерес".

ДБ призовава гражданите да излязат по улиците и площадите на страната в знак на протест срещу посегателство над суверенитета и интересите на България.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК