Екшън в планината: Служител на Национален парк "Рила" беше нападнат от животновъд

За щастие скандалът се разминава без пострадали

03.08.2022 | 19:30 Редактор: Ваня Кузманова

Екшън в планината. Служител на Национален парк "Рила" стана жертва на агресията от животновъд, докато изпълнява служебните си задължения. За щастие, скандалът се разминава без пострадали. 

Старши експерт Кирил Стамболиев е командирован в парков участък на град Дупница, за да направи проверка на пашуващите животни.

"Когато започнах да снимам тези животни се появи господин Асен Георгиев - бивш законен ползвател на пасища в Национален парк "Рила" и първо се обърна към мен - да изтрия снимките, да отида да снимам други животни, че тези крави нямат разрешително. Когато моите колеги ми казаха кое е лицето, аз лично не го познавам, знаех, че няма разрешително понеже те минават през мен", разказа Стамболиев.  

Подразнен от това, че снимките няма да бъдат изтрити, краварят напада служителя и започва да го замеря с камъни . 

"Аз продължих да снимам ушните марки на животните и в този момент лицето се афектира, озлоби. Започна да отправя нецензурни обиди към мен, започна да отправя заплахи. В същия момент се наведе взе огромен камък в ръката си около 20 см и го захвърли към мен. Бързо отстъпих крачка назад, камъкът падна в краката ми, разби се на 2 парчета и едното прелетя през главата ми. Не успя да ме уцели", допълни той.

Колегите на Стамболиев успяват да се намесят и предотвратяват по-тежък инцидент. 

"Обхват на мястото на телефоните няма. Не съм успял да се обадя на 112. След като се върнах в офиса, уведомих директора за случилото се и на следващия ден написах доклад", каза Стамболиев.  

Пред екипа ни животновъдът отрече да е нападал служителя на Националния парк. По случая е образувана проверка. 

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК