Фермери от цялата страна в помощ на пострадалия животновъд от Великотърновско

Десетки фермери изпращат храна за животните

27.02.2022 | 17:16 Редактор: Ваня Кузманова

Фермери от цялата страна се обединиха, за да помогнат на пострадалия животновъд от Великотърновско, чиято ферма изгоря при пожар. В огнената стихия изгоряха 80 крави и 1000 бали слама.

От Националната овцевъдна и козевъдна асоциация обявиха дарителска акция в помощ на Красимир Кирилов, за да възстанови стопанството си. 

Фермата на Красимир Кирилов изгоря за часове, тя е била единственото препитание на Красимир. 

"Това е голяма трагедия, аз знам как започна той преди 20 години тухла по тухла, камък по камък, тук гредичка, там ламаринка, докато накрая изгради ферма, с която се раздели по много нелеп начин. Няма къде да си приберем балите под найлон, строим с дървен материал. Това се случва на колега след колега - постоянно някъде в страната колегите изгарят, защото работим по най- примитивния начин! Нито създават сигурност, създават предпоставки за трудови злополуки, за пожари", разказа животновъдът Стоян Христов.  

От огненото бедствие са спасени около 100 овце и агънца от стопанството, още на следващия ден са транспортирани в Националната овцевъдна и козевъдна асоциация в Павликени. Сега десетки фермери изпращат храна за животните. 

"На този етап фермерите помагат основно с храна за животните, но така или иначе, ние сме обезпечили животните на Краси, понеже тук вече няма условия за тяхното отглеждане. Те са в пансион на Асоциацията, обезпечени са с грижи и условия за минимум два месеца", каза председателят на НОКА Симеон Караколев.  

От Асоциацията на фермерите обявиха кампания в помощ на пострадалия животновъд.

"Във Facebook е качен, разпратили сме го на всички желаещи, които искат да подпомогнат финансово Краси, за да може той да продължи напред, да си закупи нови животни и да му помогнем да си изгради своето стопанство наново", допълни Караколев. 

Фермата на Красимир не е била застрахована, затова животновъдът ще разчита единствено на помощ от хората. 

Помощ на пострадалия фермер може да окаже всеки на посочената сметка:

УниКредит Булбанк

Титуляр: Красимир Тодоров Кирилов 
IBAN: BG80UNCR70001524777423

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК