"Продължаваме промяната": Отиваме на избори с натрупан опит, ще изтръгнем държавата от мафията

Андрей Гюров: Демокрацията не е спринт, тя е маратон

29.07.2022 | 14:37 Редактор: Тодор Петров

Председател на ПГ на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров прочете декларация в най-вероятно последния работен ден на това Народно събрание. Той призова избирателите да гласуват на предсрочния вот.

"Отиваме на избори с натрупан опит, с научени уроци, с идеи как да сме по-успешни. Вероятно и следващият парламент ще е труден, но ние няма да се отклоним от това да спираме корупционните кранчета и да насочваме средствата към българите и бизнеса. Отново ще потърсим подкрепата от хората и вярваме, че в следващия парламент ще можем да постигнем повече за просперираща България", подчерта Гюров. 

"Всичко дотук беше само първа стъпка за изтръгване на държавата от ръцете на мафията. Демокрацията не е спринт, тя е маратон. Демокрацията си струва и е единствената гаранция за просперитета на България, тази битка е на всеки и ние можем и трябва да я спечелим заедно, помогнете ни да върнем смисъла на думи като морал, честност и почтеност, дължим го на децата си", коментира той.

Гюров призна, че този парламент беше един от по-бурните.

"Все пак 47-ото НС беше изправено пред много кризи - заложените бомби в пътното строителство, ковид пандемията, войната на Путин и последствията от нея. Българите знаят какво свършихме през тези месеци. Хората знаят, че сметките им за ток не скочиха, че се справихме с пандемията, че увеличихме пенсии, че приехме антикризисен пакет от мерки, за да могат хората да минат по-леко през кризата, че успяхме да се справим с невиждан брой бежанци, че спряхме схемите на "Капитан Андреево", заяви още той.

Според Гюров, въпреки най-тежката ситуация - войната и политическа криза, България се е справила добре през последните 7 месеца.

"Това е малка част от свършеното в извънредна обстановка. Вярваме, че България може много повече. Истината е, че големите промени се правят с достатъчно депутати, които искат те да се случат. А в този парламент нямаше достатъчно депутати, които да искат България да тръгне по пътя на промяната. Няма антикорупционно мнозинство в този парламент. Говоря за майсторите в занаята, тук в НС, тези които не могат да живеят в опозиция защото тогава излиняват", обвини Гюров.

"Чухме каки ли не абсурди манипулации, заплахи и лъжи. Неприязънта на опозицията към промяната ясно ни показа, че всичко което направихме си струваше, но заради вашите гимнастики тук България продължава да се мъчи и няма справедливост, повечето регулатори са символ на обслужването на мафията и картелите", настоя той.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК