Балабанов: Нинова е част от коалицията на лицемерието, ИТН и Радев сме част от мафията

Лидерът на ДБ Христо Иванов заговори за широка коалиция за предстоящите избори

28.07.2022 | 14:00 Редактор: Ваня Кузманова

Корнелия Нинова обяви по-рано днес, че президентът Румен Радев е част от групата, която е допринесла за сваляне на правителството. В Народното събрание последваха реакции. 

"Корнелия Нинова е част от коалиция на лицемерието заедно с "Демократична България" и "Продължаваме промяната". Заради тяхното некомпетентно управление и грешките, които допуснаха, сме изпаднали в тази ситуация. Когато те отказват да приемат вината си, ние заедно с президента сме част от мафията", заяви депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

"Заговорът за сваляне на правителството беше между Нинова и Петков. Единият положи редица усилия в тази посока, а Нинова положи усилия правителството да падне. Има охлаждане на отношенията между нея и Радев, но това не означава, че има сближаване между нас. Щом ние и президентът имаме сходна позиция за правителството, значи то не се е справило", посочи депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

След като БСП върна мандата на президента неизпълнен, партиите се готвят за предизборна кампания. 

"Трудно ще накараме гражданите да излязат да гласуват и да ги убедим в нещо, което е надграждане, а не още от същото. Става въпрос за широка коалиция, не само между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", а да включим всичко знакови фигури от протеста, които запазиха лице", каза съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов. 

Очаква се Румен Радев да разпусне Народното събрание и да обяви дата за предсрочни избори. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК