Нинова: Радев е част от групата, която свали кабинета, не спря да ни критикува

ИТН и Слави Трифонов са отговорни за кризата в енергетиката, заяви лидерът на БСП

28.07.2022 | 10:25 Редактор: Ваня Кузманова

"Като мандатоносител направихме всичко по силите си да гарантираме сигурност и стабилност на държавата в следващите трудни месеци. Не го направихме само на думи. Изготвихме програма, внесохме 97 закона в Народното събрание. Тяхното приемане щеше да облекчи живота на всички български граждани. ГЕРБ, "Има такъв народ" и "Възраждане" с цинична безотговорност хвърлят държавата в хаос", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след връщането на неизпълнения мандат на президента. 

Тя изтъкна, че от това, което президентът е казал, се е разбрало, че вероятно няма да удължи работата на Народното събрание. 

"Имаше критика от страна на президента за хаос в енергетиката. Президентът не е спрял да критикува това правителство от първия му ден, въпреки че той създаде основната му партия - "Продължаваме промяната". Радев е част от групата, която свали действащото правителство. Не приемаме критиката, че оставяме хаос в енергетиката. Препоръчваме му да обърне тази критика към "Има такъв народ. ИТН и Слави Трифонов са излъчили министъра на енергетиката - Николов", заяви Нинова. 

"Влизаме в тези избори с чисто лице, готвим се за тях", каза още лидерът на БСП. 

"За 6 месеца 2 млрд. лв. са инвестирани в млади хора, увеличение на майчинствата, безплатни детски градини. Това се случи благодарение на БСП. Ние имаме с какво да влезем в изборите. Очевидно няма да има хартиени бюлетини. Това е проблем за нас и за България, защото означава ниска избирателна активност", каза Нинова. 

"Избор  на нов председател на КЕВР ще отнеме време до 12 август. Президентът бърза да влезе във властта и няма да даде тази възможност на парламента. Президентът не постави пред нас въпроса за наше участие в служебното правителство. Президентът ще вземе представители от социалистите зад гърба ни", коментира тя.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК