Радев към БСП: Изберете шеф на КЕВР още днес! Нинова: Това е невъзможно, удължете работата на НС

БСП върна на президента неизпълнен мандата за съставяне на правителство

28.07.2022 | 10:07 Редактор: Петя Кръстева

БСП върна на президента Румен Радев неизпълнен мандата за съставяне на правителство. По думите на председателя на ПГ на левицата Георги Свиленски в рамките на 10 дни партията е "съставила управленска и законодателна промяна, която е представена на четиримата потенциално коалиционни партньори". Въпреки това от "Има такъв народ" решиха да станат от "масата на преговорите".

"Управляващата коалиция завещава на служебното правителство хаоса в енергетиката. Кризата може да прерасне в колапс на икономиката и социалните системи. Това е най-тежкото наследство на това правителство", заяви президентът Румен Радев по време на връщането на третия проучвателен мандат..

Той призова народните представители да изберат председател на Комисията за енергийно и водно регулиране още днес или най-късно в петък и поздрави левицата за опита ѝ да сформира правителство.

"Положихме всички усилия да решим проблема с КЕВР", категоричен бе лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя отхвърли твърденията, че са задържали мандата заради желанието да останат поне още една седмица на власт и попита президента дали ще удължи работата на парламента.

Нинова бе категорична, че няма как да бъде избран шеф на КЕВР за един ден.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК