БСП се оказа в центъра на вихрушка от обвинения от страна на ГЕРБ, ИТН и "Възраждане"

От "Продължаваме промяната" не коментираха изказването на лидера на левицата и на президента

28.07.2022 | 17:46 Редактор: Теодора Патронова

Остри и разнопосочни коментари в парламента и взаимни нападки за проваления пореден и последен мандат за съставяне на правителство. Чуха се отново и обвинения в задкулисие.

Изказването на лидера на БСП предизвика буря от реакции в парламента. От ГЕРБ-СДС обвиниха Нинова, че е била премиер в сянка. 

"Заговорът беше между Корнелия Нинова и Кирил Петков", заяви Тома Биков от ГЕРБ.

"За кафявото отзад на някои хора, мисля, че други не са виновни - да се погледнат в огледалото", коментира Мустафа Карадайъ от ДПС.

"Корнелия Нинова е част от коалицията на лицемерието", заяви Станислав Балабанов от ИТН.

От "Продължаваме промяната" не коментираха изказванията на Нинова и на президента. От "Демократична България" също се въздържаха от реакция.

В същото време конфронтацията срещу БСП се разрази на няколко фронта. От партията на Слави Трифонов обвиниха левицата, че заради депутатите от БСП, които не са влезли в зала, се е провалило заседанието на парламента.

"Днес коалиционният партньор на ПП-тата не влезе в зала. Вътре имаше 15 човека, от тях 11 ги нямаше. И сега този закон за КПКОНПИ няма да мине и на първо четене", каза Тошко Йорданов от ИТН. 

"Този закон е внесен на първо четене, тези хора казаха, че не искат да се гласува. Виждате ли лицемерието? Тях ги е страх от борбата с корупцията, те не искат Бойко Рашков", изтъкна Георги Свиленски от БСП.

Конфликт със столетницата имаха и от “Възраждане”, този път поводът беше ратификацията на изменението и допълнението на договора за самолетите F-16.

Александър Симов от БСП заяви, че въпреки антинатовските си твърдения, от "Възраждане" са подкрепили ратификацията. А от партията на Костадин Костадинов отрекоха твърденията на БСП.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК