Йорданов vs Свиленски: БСП или ИТН саботира КПКОНПИ и провали третия мандат?

На финалната права от работата на настоящия парламент в кулоарите двете партии си размениха взаимни обвинения

28.07.2022 | 17:00 Редактор: Ирена Бакърджиева
Йорданов vs Свиленски: БСП или ИТН саботира КПКОНПИ и провали третия мандат?

На финалната права от работата на настоящия парламент в кулоарите БСП и ИТН си размениха взаимни обвинения за саботаж на антикорупционното законодателство и за провал на третия мандат за съставяне на кабинет.

"Вчера Александър Симов казва върховна тъпотия - че съм щял да бъда в листата на ДПС и че ние сме били патерица на ДПС, а днеска коалиционният партньор на "Продължаваме промяната" БСП не влезе в залата и сега законът, тоя прословут закон за КПКОНПИ, няма да мине дори на първо четене. Защото борците срещу корупцията от БСП, които изнасят оръжие към Украйна през трети страни, провалиха в момента заседанието. Хубаво е да се отбелязва лицемерието в този парламент", каза Тошко Йорданов.

"Виждате ли лицемерието? Когато беше предложена програмата вчера в българския парламент, с ясно разписани срокове, те гласуваха "против" това да се разгледа. Днес, когато ДПС излязоха от залата, видяха, че няма кворум, наредиха се всичките 17 народни представители, за да могат сега да ви кажат: "Ние сме борците с корупцията". Само че, тях ги е страх от тази борба с корупцията. Те не искат нито Бойко Рашков за премиер, нито законът за противодействие да влезе в реално действие", репликира Георги Свиленски, цитиран от БНР.

Двамата взаимно се обвиниха за провалените опити за съставяне на правителство. Свиленски оспори твърдението на Йорданов, че ИТН не са били информирани, че има договорка Асен Василев от "Продължаваме промяната" да стане премиер. А Йорданов призова за проверка на съмнителни назначения в МРРБ.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК