Нинова към ИТН: Кабинет или избори? Тошко Йорданов: Трябва да има диалог, не изнудване

Лидерът на БСП призова за конкретна позиция от "Има такъв народ"

20.07.2022 | 14:37 Редактор: Елеонора Танева

Днес трябва да си кажем - "да, правим правителство" или "отиваме на избори". Да е ясно и да се знае. С тези думи лидерът на БСП Корнелия Нинова се обърна към представителите на "Има такъв народ" в началото на срещата за съставяне на ново правителство в рамките на третия мандат.

Нинова поиска яснота, за да не си губят времето преговарящите екипи и заяви намерението на БСП за съставяне на правителство. Тя призова днес да не се говори за структура и персонален състав на Министерски съвет.

Лидерът на БСП отбеляза, че в ИТН са получили изготвената управленска програма и настоя разговорите да стъпят върху нея. Нинова попита представителите на ИТН за тяхната позиция, документът е отворен и за предложения и допълнения.

"Смятаме, че трябва да има диалог, а не изнудване. Що се отнася до програмата, която трите партии си изготвихте, тя в огромната си част покрива коалиционното споразумение, което имахме. Идваме с готови предложения по нея. Ще работим върху нея. Тук няма никакви различия", заяви от своя страна председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов.

Ива Митева призова двете партии да покажат мъдрост.

"Твърдо заявяваме, че сме готови на конструктивни разговори. Нашето категорично и последователно мнение е, че избори в момента не са необходими и ще задълбочат кризата и изходът от тях ще са следващи избори", заяви Митева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК