Балабанов: ИТН винаги е била за борба с корупцията, отговорността е на БСП

Според него отцепниците от ИТН нямат значение дори и за мнозинството в парламента

20.07.2022 | 12:44 Редактор: Ваня Кузманова
Балабанов: ИТН винаги е била за борба с корупцията, отговорността е на БСП

За момента искаме да се въздържим от коментари, за да чуем колегите от БСП какво предлагат. Да чуем тази програма, която са коментирали с другите формации извън нас, да я обсъдим, ние също ще имаме предложения, заяви Станислав Балабанов от "Има такъв народ" преди насрочените за днес разговори с БСП за съставяне на правителство в рамките на третия мандат.

"Аз лично имам предложение, което е важно – най-после този закон за личната помощ да залегне в програмата, за да се изпълни. Ставаме за смях толкова месеци, дори години назад хората с увреждане да не получат средства", добави Балабанов.

Балабанов каза, че ИТН винаги е била за борба с корупцията, но при ясни условия, при прозрачен проект, който е подпомогнат от експертната база на всяка една от четирите партии. 

"Няма лошо да се върви в тази посока, но само ако има яснота какво точно ще гласи този закон и как ще функционира. Затова винаги коментираме имена в публичното пространство, както коментираме главния прокурор. По-важно е за нас да има функциониращ закон", добави депутатът, цитиран от БГНЕС.

"Отговорността в момента е на БСП, както по отношение на идеята за съставяне на правителство, така и по отношение на бъдещите личности в него", подчерта Балабанов.

По думите му отцепниците от ИТН нямали значение дори и за мнозинството в парламента.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК