ГЕРБ към БСП: Кирил и Асен искат да им назначите Рашков за бухалка и инквизитор

Ще носите пълна отговорност за бъдещите действия на правителството, посочват от ГЕРБ-СДС

20.07.2022 | 11:17 Редактор: Тодор Петров
ГЕРБ към БСП: Кирил и Асен искат да им назначите Рашков за бухалка и инквизитор

От ПГ на ГЕРБ-СДС разпространиха декларация, в която се казва, че ако БСП ще носи пълна и самостоятелна отговорност за бъдещите действия на правителството, ако третият мандат за съставяне на кабинет бъде реализиран.  Тя беше изчетена от парламентарната трибуна от председателя на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Това включва законодателната програма и персоналните назначения. Това означава – отговорност за състоянието на страната и нейното развитие в бъдещите месеци, подчертават от ГЕРБ-СДС. 

Задават редица въпроси, като посочват и искания към левицата:

  • кои са 22-та закона, които много спешно трябва да бъдат приети от Народното събрание, за да се задейства Плана за възстановяване и устойчивост?
  •  какво се очаква да бъде гласувано като нови нормативни положения във всеки един от 22-та закона;
  •  на какъв етап се намира работата върху всеки един от тези 22 закона и кой отговаря за изготвянето на законопроектите;
  •  в каква последователност ще бъдат внасяни законопроектите в Народното събрание;
  •  кога се очаква да приключи второто гласуване на всеки от проектите поотделно;
  •  каква е зависимостта между гласуването на второ четене на всеки от 22-та законопроекта и средствата, които очаквате да бъдат получени от Европейската комисия? Молим в справката да бъде посочено ясно срещу всеки закон, ако не бъде приет каква точно сума ще бъде загубена?

"Ще видите, че под Плана за възстановяване и развитие правителството на Кирил Петков е заложило не само 22, а много повече мини. Ще видите, че правителството на Кирил Петков не просто е изготвило лош план, но самото то е направило този план неизпълним. Ще видите, че правителството на Кирил Петков не желае тези пари да влязат в българската икономика, защото ако желаеше, нямаше да ги обвързва с изпълнението на неизпълними условия, като например условието българското Народно събрание да обещае, че ще приема закони на килограм, които не просто не е чело, но които даже още не са написани", подчертават от ГЕРБ-СДС.

И се обръщат към БСП със следните думи:

Бойко Рашков упражни терор върху избирателите в предишните две изборни кампании. Бойко Рашков извърши незаконни арести на лидери на опозицията, обявени от българския съд за незаконни. Бойко Рашков се превърна в символ на милиционерския произвол и антидемократичен терор, който Кирил, Асен и компания се опитват да установят в България, и то в 21-ви век. Вие много добре знаете какво означава искането на Кирил и Асен да им назначите Бойко Рашков за тяхна персонална бухалка и за техен персонален велик инквизитор. Искаме да знаете, че ако се поддадете на този политически рекет и ако, за да запазите за няколко месеца позициите си в няколко министерства се съгласите с това назначение, вие ни обявявате директна война. 

"Не можем да допуснем, че ръководството на тази уважавана стара партия БСП ще бъде толкова късогледо и толкова заслепено от злоба и жажда за реванш, че да изпълнява желания, които ще доведат до ликвидиране на политическата система в България. Уведомяваме ви, че ГЕРБ ще издържи", настояват от ГЕРБ-СДС.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Прав
преди 1 година
Прави са, за съжаление. Сигнализирай за неуместен коментар