"Български възход" внесе документи за регистрация на партията

Партията на Стефан Янев вече очерта своите приоритети

19.07.2022 | 16:25 Редактор: Ваня Кузманова

Ръководството на "Български възход" е внесло документи за регистрация на партия, съобщиха от Софийския градски съд. Точно преди месец Стефан Янев създаде партията "Български възход" на учредително събрание в НДК.

Бившият служебен премиер и министър на отбраната в кабинета "Петков" очаквано оглави новата политическа формация. В изпълнителния ѝ съвет влязоха редица хора, много от които бивши министри като: Георги Самандов - заместник-министър на енергетиката в едно от предишните служебни правителства, Виолета Комитова – бивш министър на регионалното развитие и проф. Даниела Дашева – министър на културата и спорта в едно от служебните правителства. 

Останалите членове са: многогодишният журналист Николай Коев, Елена Цонева – предприемач и бизнесмен, Емилияна Попова – бивш прокурор, Надежда Самарджиева - адвокат, Николай Бабуров – бизнесмен и инженер по образование.

Основната цел на новоучредената партия, която се определя по-скоро като национално-консервативна, е реализацията на българския национален интерес. Тя ще работи за утвърждаване на националната държава от гледна точка на консерватизма, за българските традиции и ценности, припомня БГНЕС. 

"Български възход" ще настоява за реформа на средното и висше образование, както и за мерки за справяне с демографската криза.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК