По време на акциите в Търново за 9 дни са заловени 29 нарушители по пътищата

Проверките за алкохол и наркотици на централна улица в града извършваха двама младши инспектори от сектор "Пътна полиция"

17.07.2022 | 13:50 Редактор: Ирена Бакърджиева

Двама неправоспособни водачи на 16 и 17 години, един пиян и един употребил наркотици - това е равносметката от нощните проверки на "Пътна полиция" във Велико Търново. Те са част от мащабната акция, която започна след катастрофата, която причини Георги Семерджиев в София. В нея живота си загубиха две жени. На 10-ия ден екип на Bulgaria ON AIR беше с полицейските патрули във Велико Търново.

Малко преди полунощ полицейските патрули се разположиха на ключови места в града. Проверките за алкохол и наркотици на централна улица в града извършваха двама младши инспектори от сектор "Пътна полиция".

"В България явно трябва да се случи нещо, за да може водачите да се дисциплинират, иначе не би трябвало да е така. Всеки водач трябва да носи отговорност сам за себе си, да внимава повече и със своите действия какво ще причини", каза мл. инсп. от сектор "Пътна полиция" Иван Начев.

Първият проверяван шофьор е Севдалин Максимов от Горна Оряховица. Пробата му за алкохол е отрицателна.

"Ами свършиха си работата господата. Аз, като употребя алкохол, не карам", заяви Севдалин Максимов. Той съветва шофьорите да не употребяват алкохол и наркотици и да пазят околните покрай тях.

Един от спътниците на проверяван шофьор разказва, че е с отнета книжка за година и половина заради демонстративно каране.

"Аз в момента нямам право да карам автомобил, но, като имах, просто ми беше приятно да бързам за някъде, да ми бият палка, да ме спрат, да ми губят времето.. ми е отнета книжката за демонстративно шофиране", сподели Кристиян.

Най-масовата група на нарушителите, употребили наркотици, е тази до 25 години, показва опита на пътните полицаи.

"Според мен трябва да има такива тестове, защото има доста хора, които употребяват алкохол, докато карат", твърди Габриела Чопова.

"За две години стаж от книжката нито един път не съм употребявал алкохол и наркотици", каза Мариян Денчев.

[sc: relatedarticles ids:272219 /

]Равносметката от проверките е четирима неправоспособни водачи, двама от които на 17 и 16 години. В Павликени е установен водач, употребил наркотични вещества, а двама са заловени зад волана след употреба на алкохол. Един шофьор в Горна Оряховица си е позволил да кара с 1,67 промила, а друг е установен в района на парк "Марно поле" във Велико Търново с 0,75 промила. От началото на акцията във Великотърновско са проверени общо 2340 автомобила.

"Имаме 13 лица, управляващи под въздействието на алкохол. Има установени 7 лица под въздействието на наркотици. Имаме установени 9 неправоспособни. Сами виждате за 9 дни какво става на територията на област Велико Търново - минимум по трима сериозни нарушители на ден. На нарушителите са съставени 216 акта и 1133 фиша", обяви гл. инсп. от н-к сектор "Пътна полиция" Радостин Върбанов.

От МВР съобщават, че акциите ще продължават.

Вижте повече в репортажа на кореспондента ни.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
00
преди 1 година
ловът на вещици продължава Сигнализирай за неуместен коментар