Борисов: Щяхме да подкрепим правителство на "Промяната", все щях да намеря трима депутати

ГЕРБ ще върне втория мандат

09.07.2022 | 14:23 Редактор: Искра Ангелова

След завъртането на парламентарната рулетката - от ГЕРБ потвърдиха, че ще върнат втория мандат, който по процедура трябва да получат другата седмица от президента Румен Радев. Според лидера на партията Бойко Борисов няма с кого да се преговаря за трети мандат. От думите му стана ясно, че партията се готви за предсрочни парламентарни избори.

Бившият премиер Бойко Борисов обяви в Бургас, че ако от "Продължаваме промяната" бяха предложили проектокабинет, е щял да намери трима депутати, които да го подкрепят. На управляващите им трябваха още 4 народни представители за мнозинство и вчера те върнаха мандата неизпълнен.

"Aко бяха вкарали правителство, все щях да намеря трима депутати, които да са ми верни и да го подкрепя. И те го разбраха вчера. Нямах си работа и го споделих. Скъсаха проектокабинет, хвърлиха мандата и заминаха", заяви Борисов.

По думите му от "Продължаваме промяната" нямат воля да управляват и са избягали, защото са се провалили.

"Една къщичка за птици не са направили, една велоалея. АМ "Тракия" година и половина вече не се поддържа. Тя вече е опасна за вашето здраве и живот. Средната лента не е ремонтирана, тировете карат в аварийната, а всички бягат в лявата. Това донесоха. Това не им беше достатъчно. Цяла предизборна кампания изградиха върху АМ "Хемус"", подчерта лидерът на ГЕРБ.

Борисов критикува директно Кирил Петков, който вчера присъства на церемонията по края на строителството на газовата връзка с Гърция.

"Вчера направиха едно бутафорно откриване на газовата връзка с Гърция. По нея не тече газ и скоро няма да потече", категоричен бе той.

От днешната среща на партията стана ясно, че ГЕРБ се готви за нови предсрочни парламентарни избори.


 
"За третия мандат няма с кой да се преговаря. Ние имаме решение с БСП да не преговаряме. Христо Иванов каза, че ще си търси други приятели. Той каза, че ще сяда на една маса с "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ", подчерта Борисов.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев/ Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК