Петков: Мандатът ще бъде върнат, влизаме в политическа криза

Няма 121 души, които да не ги е страх и да кажат "не на насилието", добави премиерът в оставка

08.07.2022 | 13:45 Редактор: Елеонора Танева

Мандатът ще бъде върнат от Асен Василев на президента Румен Радев. Това заяви премиерът в оставка Кирил Петков. 

"Видяхме през днешния ден, че няма 121 души, които да не ги е страх и да кажат "не на насилието". Не сме пред газова криза, единственият голям проблем е, че влизаме в политическа криза", заяви Петков, който присъства на официалната церемония по приключването на строителството на междусистемната газова връзка Гърция - България. 

Според него, ако има евентуални избори, те ще бъдат своеобразен референдум какво искат хората.

"Ако стигнем до избори, ще бъде като допитване до българското население - искаме ли задкулисните играчи или нормална държава, където средствата отиват там, където трябва", коментира Петков. 

И добави, че в момента парламентът губи историческо време за усвояването на част от парите по Плана за възстановяване, възможността да има съдия, който да следи главния прокурор да не бъде безнаказан. 

Петков съобщи и дали "Продължаваме промяната" би подкрепила правителство, съставено при връчването на следващ мандат на друга политическа сила.

"Ще подкрепим всичко, освен да имаме за реален партньор Пеевски, Борисов, Слави Трифонов и външни сили да разпореждат на парламента - няма да го допуснем", категоричен е Петков.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК