Царевични пръчици убиха бял паун в зоопарка в Стара Загора

Животното е получило нервни конвулсии и се е наложила намесата на ветеринарни лекари

07.07.2022 | 14:50 Редактор: Петя Кръстева
Царевични пръчици убиха бял паун в зоопарка в Стара Загора

Бял паун, обитател на старозагорския зоопарк, е загинал след като в клетката му е изсипан пакет с царевични пръчици. Това съобщи зам.-кметът на община Стара Загора Милена Желева. 

От думите ѝ стана ясно, че храната е била дадена от посетител на зоокъта. Животното е получило нервни конвулсии и се е наложила намесата на ветеринарни лекари, но за съжаление не са успели да го спасят, предаде БТА.

"Животните не трябва да се хранят безразборно. Те не трябва да приемат сол, голяма част от тях не трябва да консумират и нищо сладко. Имат специален режим на хранене, който се определя в зависимост от потребностите им“, категорична бе Желева. Според нея при маймуните се наблюдава много често даване на солети и бонбони, което води до сериозни проблеми и дори до нужда от специализирана медицинска помощ.

Зам.-кметът допълни, че се наблюдава и преминаване или качване на ограничителните парапети за по-близък досег на деца до животните. Това може да доведе и до контузии.

Управителят на зоопарка д-р Ивелина Илиева посочи още, че освен остатъци от човешка храна, в клетките на животните има изхвърлени и различни найлонови и хартиени опаковки и отпадъци. Това също е недопустимо и може сериозно да застраши не само чистотата, но и здравето им.

Снимка: община Стара Загора

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК