Гръцкият VS българския плаж: Километрични опашки към "Кулата", отлив по нашето Черноморие

От бранша, дори отчитат спад от 20% спрямо миналата година

02.07.2022 | 18:58 Редактор: Ваня Кузманова

Километрични опашки на границата с Гърция. Отново за южната ни съседка се отправиха освен български и много румънски туристи. По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа. В същото време по Северното ни Черноморие отчитат по-слаб сезон, като отдават това на рекордната инфлация.

Колоната от автомобили на "Кулата" започна да се образува още преди 6 сутринта. Основно хората пътуват за Северна Гърция, въпреки по-високите цени тази година. Опашката не ги изненадва и с нетърпение очакват да стигнат гръцките плажове. 

"Очаквахме да има опашка, но не толкова голяма. Всяка година е така. Свикнали сме. С нетърпение чакаме да минем границата, за да слезем долу на морето", споделят пътуващите. 

По обяд чакането вече отнемаше около 3 часа, а опашката достигна до разклона за село Марикостиново. Всички гишета на границата работят на пълни обороти, а единствената причина за дългото чакане е големият брой автомобили. Споделят, че за поредна година организацията не е добра. 

В същото време в разгара на летния сезон по Северното ни Черноморие броят на туристите е далеч от очакванията. От бранша, дори отчитат спад от 20% спрямо миналата година, която беше белязана от пандемията. И тук основно туристите са българи и румънци.

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

С какво са свързани най-големите ви притеснения в близко бъдеще?

С политическата криза в страната и задаващите се нови предсрочни избори.
16%
С войната в Украйна и евентуалното въвличане на други държави в конфликта.
27%
Със задаващата се лятна Ковид вълна и новите варианти на вируса.
4%
С галопиращите цени на стоките и услугите в България.
52%
С разрастващата се епидемия от маймунска шарка.
1%
Общо 4317 гласа

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
7 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 1 година
То и преди беше така, просто на наште сега им прави впечатление, понеже чужденците са малко. Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 10
анонимен
преди 1 година
Отново фейк новини. От вчера са колони от коли на юг от Бургас. В Приморско хотелите се напълнъха. Къде го видяхте този отлив!? Сигнализирай за неуместен коментар